OVER MJR
SINDS 2013 ...
Het MJR TEAM De Pinte werd in 2013 opgericht door voortrekker Erik van de Velde. Als eerbetoon aan zijn ouders Marie-Jeanne en Robert, kankerpatiënten en strijdend voor deze vreselijke ziekte. Het doel was om als solorijder één team te kunnen inschrijven. Dankzij heel wat gulle bijdrages en tal van activiteiten, konden uiteindelijk vijf teams aan de start verschijnen!
Sindsdien is het team uitgegroeid tot een ware ambassadeur binnen de organisatie van 1000km van KOTK! Maar ook binnen de eigen regionen mag MJR rekenen op heel wat support!
MJR TEAM & 1000 km
Een sportieve prestatie koppelen aan het goede doel, da's als sinds 2013 écht iets voor MJR TEAM. Daarom fietsen we ook dit jaar (opnieuw) mee met de 1000 km voor Kom op tegen Kanker.
Tijdens het hemelvaartweekend trappen we met onze 13 ploegen (!) in vier dagen tijd 1000 km (per ploeg) bij elkaar!
Zo tonen we niet alleen dat we kanker de wereld uit wil helpen, we geven ook het kankeronderzoek een echte boost.
1000 km voor Kom op tegen Kanker
Om deel te nemen aan de 1000 km zamelen alle deelnemers en teams € 5500,- startgeld per team. Dit bedrag gaat naar kankeronderzoek dat een directe meerwaarde heeft op het welzijn van patiënten.
De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km, dus twee etappes per dag. Die etappes worden gereden in peloton, en telkens rijdt één lid van het team een etappe. Hierbij is er de keuze uit een peloton van 24, 27 of 30 km/u. Vorm je een team op je eentje, dan rij je de acht etappes. Ben je met meerderen in je team, dan verdeel je de etappes onder elkaar. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers.
Wanneer we spreken over peloton, dan bedoelen we ook écht peloton. Met alles erop en eraan. Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, heeft de praktische organisatie in handen.
Alles is dus tot in de puntjes verzorgd:
-
De pelotons rijden ‘verkeersvrij’; ze worden begeleid door motorrijders, politie en wegkapiteins van de Vlaamse Wielerschool.
-
Wie pech heeft met z’n fiets, krijgt assistentie van ervaren fietstechnici.
-
Er is continu een team aanwezig voor medische bijstand.
-
Onderweg zijn er verschillende bevoorradingsposten, en tijdens de middagstops krijgt iedereen een lekkere lunch voorgeschoteld.
-
’s Avonds krijgen de vermoeide spieren een professionele massage.